KORONA-SRBIJA

Услед погоршања епидемиолошке ситуације изазване ширењем заразне болести ковид-19, градоначелник Краљева др Предраг Терзић донео је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији града Краљева.

Одлука је донета на основу препоруке Градског штаба за ванредне ситуације на територији града Краљева, а у складу са мишљењем Завода за јавно здравље Краљево.

Забрањена су окупљања више од пет особа у затвореном и на отвореном простору, као и организовање свих врста свечаности. Ограничава се рад угоститељских објеката, а предлаже се радно време од 7 до 20 сати, уз то да број особа за столом не може бити већи од двоје уз поштовање дистанце од 2 метра између столова и уз поштовање мера личне самозаштите. Предложена је и забрана рада отворених базена, спа и велнес центара.

У свим образовним установама одлажу се сва окупљања, у јавним установама, предузећима, банкама, поштама, трговинским објектима и кладионицама обавезно је ношење маски или визира уз редуковање броја људи на одређеном простору. Рад тржних центара је могућ уз поштовање забране окупљања људи, уз обавезно поштовање физичке дистанце у локалима и другим објектима. У јавном  превозу обавезно је ношење заштитне  маске, а број и распоред путника у возилу треба да омогућава прописану удаљеност међу њима од најмање једног метра.

Уведене мере почињу да се примењују од сутра, 5 јула од 7 сати.