фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Вишечлана делегација кинеског града Ђилин из истоимене провинције, предвођена Ли Јангјонгом, генералним секретаром Удружења спољних пријатељстава, а у пратњи амбасадора Србије у најнмогољуднијој земљи Миланом Бачевићем, данас је на састанку са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем и челницима локалне самоуправе  разматрала потенцијалну привредну сарадњу између два града.

Према речима амбасадора Бачевића, Кинези су, припремајући се за ову посету, изразили заинтересованост за изградњу фабрике специјализованих силиконских влакана у граду на Ибру.

– Успостављање на првом месту привредне сарадње између Ђилина и Краљева, града у којем живи моја породица, била би и круна моје дипломатске каријере – нагласио је амбасадор Бачевић. – Направили смо први корак, сада нам предстоје конкретни потези.

Уз захвалност на топлом дочеку, Ли Јангјонг је изразио наду да ће Краљево и провинција Ђилин успоставити сарадњу не само на привредном, већ и на културном и спортском нивоу.

– Први пут смо у Србији и осећамо блискост вашег и нашег народа. Сарађујемо са педесетак градова широм света и наша жеља је да се и Краљево нађе на том списку – поручио је Јангјонг.