ДВОРИШТЕ у коме се десио инцидент
ДВОРИШТЕ у коме се десио инцидент

Због сумње да су починили кривично дело насилничко понашање јер су јуче по подне изавали масовну тучу у овдашњем ромском насељу, краљевачка полиција ухапсила је Б.Ј.(29), А.Ј.(20), С.Ј.(23), А.Ј.(48) и В.М.(33), сви ромске националности, одредивши им задржавање до 48 сати у полицијском притвору.

Уз употребу мачете и ножева, у масовној тучи у дворишту једне породичне куће учествовали су чланови две ромске породице који су чак и у родбинским односима, и то, како се претпоставља, због неких од раније нерашчишћених рачуна и размирица.

У општем метежу и тучи повређено је укупно шест особа, а најтеже је прошао тридесетогодишњи И.С. који је са тешким ранама главе, нанетим највероватније мачетом, хитно пребачен у Клинички центар у Крагујевцу. Остали повређени, међу којима је и једно дванаестогодишње дете, прошли су са лакшим телесним повредама и њима је указана помоћ у краљевачкој општој болници „Студеница“.

Дан после обрачуна, у такозваном „ромском 2“ је мирно, а комшије нерадо коментаришу инцидент који се догодио у њиховом насељу.

– Те две породице имају и родбинске везе, а зашто су се овако потукли нисам сигуран. Знам да су се и раније свађали, а ко зна како би се све завршило да се на време није умешала полиција – каже један од комшија.

Како сазнајемо, сви ухапшени под сумњом да су учествовали у тучи, уз кривичну пријаву у законском року биће приведени у Више јавно тужилаштво у Краљеву на саслушање.