фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

После договора начелника Рашког округа Небојше Симовића, градоначелника Краљева др Предрага Терзића и директора Регионалне привредне коморе Звонка Туфегџића са краљевачким привредницима, у халу спортова у Рибници данас су почели да пристижу први пакети помоћи за најугроженије Краљевчане.

– Искључиво се купују пакети које формирају краљевачки трговински ланци. Циљ је да новац који обезбеде овдашњи приврредници заврши у фирмама које послују на нашој територији и чији су оснивачи из Краљева – рекао је градоначелник Терзић.

Пријем пакета са најосновнијим животним намирницама и средствима за личну и кућну хигијену у хали спортова обављаће се седам дана, односно до наредног петка, након чега ће уследити расподела.

– Приоритет у добијању помоћи ће наравно имати најсиромашнији суграђани, корисници услуга Центра за социјални рад, Црвеног крста, потом ратни војни инвалиди и породице палих бораца у стању социјалне потребе – додаје Терзић. – Након тога, наставићемо са расподелом према критеријумима који ће бити прецизни, јасни и јавно саопштени.