фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Друштво добровољних давалаца крви „192“ Полицијске управе у Краљеву, у сарадњи са Црвеним крстом и Службом за трансфузију крви Клиничког центра Крагујевац, данас је организовало акцију добровољног давања крви.

И овог пута, краљевачки полицајци били су на висини свог задатка. Као толико пута раније, још једном показујући своју солидарност и хуманост на делу, у овој акцији учествовало је укупно 60 чланова ДДК „192“, који су заједно са осталим добровљним даваоцима, с обзиром да је акција била отвореног типа, укупно прикупили око 100 јединица драгоцене течности.

– Одзив је више него добар што је веома значајно јер ово наше мало, некоме може значити много и спасити живот – каже Владан Пешић, председник ДДК „192“ ПУ Краљево.

У краљевачком Црвеном крсту истичу да је ово друга акција ове врсте у 2021. години и да ће се, као и у претходном периоду, одржавати сваке среде у просторијама ЦК.

– Привилегија је имати овакве сараднике који су увек спремни да се у великом броју одазову. Имамо и најаву да ће наредних седмица крв добровољно дати овдашњи одред Жандармерије и чланови Удружења таксиста – наглашава Снежана Апостоловић, стручни сарадник за здравствена питања ЦК Краљево, додајући да је током претходне године одржано 54 акција добровољног давалаштва у којима је укупно прикупљено 2.300 јединица крви. – То је мање него у 2019. па ћемо се потрудити да у овој години надмашимо ту цифру.