DSC_7407

ПОНОС ГРАДА НА ИБРУ

За велики успех и освојену бронзану медаљу на Олимпијским играма српским кошаркашицама и даље стижу заслужене честитке са свих страна. Својој суграђанки Невени Јовановић која је дала немерљив допринос овом историјском успеху наше женске кошарке, градоначелник Краљева др Предраг Терзић и координатор овдашње Канцеларије за младе Никола Радевић приредили су данас пријем у градској скупштини.

– Утисци су слегли, емоције још нису, а ни глас ми се још није у потпуности вратио. Поносна сам што сам део ове сјајне генерације и неизмерно сам захвална свима који су нам пружали подршку и који су нам приредили фантастичан дочек – каже Невена Јовановић.

Прве кошаркашке кораке Невена је направила у граду на Ибру, у КК Краљево одакле је отишла у Ковин, а потом у „Радивој Кораћ“ и Партизан. У својој каријери до сада је наступала и за мађарски Печуј, турски Едирнеспор, а и предстојеће сезоне играће у турском шампионату за ВГД из Истанбула.

– Увек поносно истичем да је моје Краљево град спорта и место које је плодно за развој спортских талената. Још неколико дана ћу провести међу најближима и пријатељима, а онда се окрећем клупским обавезама – додаје Невена. – Следећег лета репрезентацију очекује Европско првенство и надам се да ћемо поново заслужити дочек.

Прошлогодишњом златном медаљом на шампионату старог континента, Невена се сврстала међу бројне краљевачке спортисте који су освајали одличја на највећим међународним такмичењима, а после бронзе у Рију постала је и део одабраног друштва спортиста из града на Ибру који су доносили медаље са Олимпијаде и тако се златним словима уписала у анале српског спорта.

– Веома ми је драго што у нашем граду имамо освајача олимпијске медаље, а посебно што нас је после европског злата Невена ове године обрадовала и бронзом из Рија – поручио је градоначелник Терзић. – Надам се да ће Невена наставити са освајањем одличја као и да ће краљевачка ризница медаља после игара у Токију 2020. године постати још бројнија.


ХУМАНО ЗА „МАЛЕНЕ“

Наша бронзана кошаркашица Невена Јовановић и градоначелник Предраг Терзић отворили су данас и хуманитарни кошаркашки турнир „Заједно за ВАБА лигу“ са којег ће сав приход ићи на рачун ЖКК „Краљево“ који ће се предстојеће сезоне, осим у домаћем првенству такмичити и на међународној сцени – у женској Јадранској лиги.

Турнир „пет на пет“ игра се у спортској сали ОШ „Јово Курсула“, а котизација за екипе износи 5.000 динара.