dom#ucenika#kv

ИНТЕРНАТ КАО ХОТЕЛ

Времена када су ученички домови широм Србије више подсећали на касарне, а ђачке собе на војничке, одавно су прошла, а то најбоље доказује пример Дома ученика средњих школа у Краљеву чијим се комфором и бројним пратећим садржајима не би постидели ни хотели високе „Б“ категорије.

Oвaj Дом располаже са 320 лежаја у двокреветним, трокреветним и четворокреветним собама са купатилом, рецепцијом, рестораном, теретаном, библиотеком, ТВ салом, интернет клубом, учионицама и другим садржајима прилагођеним средњошколцима.

Капацитет Дома попуњен је већ у првом уписном року, а јучерашњем пријему ђака који долазе из градова и општина широм Србије како би у Краљеву похађали средњу школу присуствовао је и градоначелник др Предраг Терзић.

– Ученици који су смештени у овом Дому имају одличне услове за живот и учење, слободно могу да кажем на европском нивоу. Дом је последњих година у потпуности реновиран и својим квалитетом превазилази услове и понуду чак и сличних установа у Београду – рекао је градоначелник Терзић.

По речима директора Дома Драгутина Карановића, цена смештаја није се мењала у минулих пет година и износи 5.358 динара. А, највише ђака, готово 60 одсто, смештених у овој установи похађа Шумарску школу која је по својим образовним профилима јединствена у Србији.

– У Дому имамо заиста врхунске услове за учење и одмор – каже Иван Самарџић из Малог Зворника, матурант Шумарске школе који је већ четврту годину за редом смештен у Дому. – Собе су комфорне, храна је добра, а и васпитачи су нам увек на располагању за све што нам је потребно.

 


 

СПОРТСКА САЛА

НЕПОСРЕДНО уз Дом ученика у току је изградња спортске сале, погодне за све дворанске спортове.

– По завршетку свих грађевинских радова очекујем да ћемо почетком наредне године салу опремити, а потом је и ставити у функцију – нагллашава директор Карановић. – Са овом спортском салом, на основу категоризације Министарства просвете, краљевачки Дом ученика спадаће у прву „А“ категорију.