поплавни#талас

Власници породичних стамбених објеката који су оштећени у недавним бујичним поплавама у краљевачком крају, претрпљену штету моћи ће да пријаве до 13. јула на шалтеру Градске управе и то на прописаним обрасцима и уз очитану личну карту.

Након извршене пријаве и процене од надлежне стручне комисије, обавиће се верификација израђених записника и спроведеног поступка од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима, чиме се стичу услови за израду првостепених решења за доделу државне помоћи коју ће посебним програмом утврдити Влада Србије.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Истовремено, како је саопштио Градски штаб за ванредне ситуације, у складу са приоритетима и потребама на терену, а уз стручан надзор ЈП за уређивање грађевинског земљишта, обављају се хитни санациони радови на успостављању саобраћајне комуникације у атару села Мланча, Студеница, Гокчаница, Годачица и Лешево.

– Обилне падавине и набујали водотокови првог и другог реда оштетили су на десетине мостова и путних праваца, како на регионалним тако и на локалним путевима – каже градоначелник Предраг Терзић, командант Градског штаба. – У складу са свим ангажованим капацитетима и градских и републичких предузећа и институција, очекујемо да ће у наредном периоду стање на путевима бити у што краћем року нормализовано.