Александар Симеуновић
Александар Симеуновић

КРАЉЕВЧАНИН АЛЕКСАНДАР СИМЕУНОВИЋ ОГОРЧЕН НА ОВДАШЊУ ПОЛИЦИЈУ

Полицајци без налога у поноћ ухапсили “осумњиченог” Александра Симеуновића(36) и, док је он био на саслушању у станици, целу ноћ претресали кућу пред уплашеном породицом

Ревност у обављању службених задатака подразумева се у свакој служби, а нарочито у полицији и другим државним органима. Али такву “професионалност” какву је недавно демонстрирала овдашња полиција – интервентна патрола и други службеници ПУ Краљево, превазилази норме ревности, чак и – законске оквире и овлашћења.

Наиме, под сумњом да је једној својој 45-годишњој суграђанки украо торбицу с новцем и документима, полиција је недавно, 23. августа око поноћи, без службеног налога упала у кућу Александра Симеуновића(36), незапосленог аутомеханичара из Краљева и ухапсила га пред очима збуњене мајке Мери(70), супруге Кристине(33) и троје уснуле малолетне деце, узраста од четири до осам година!

Испоставило се, међутим, да је полицијска сумња била само претпоставка заснована на неким  Симеуновићевим “гресима” из ране младости. Готово исте ноћи ухапшен је извесни Н.К.(36) из Лознице који је данима „харао“ по оближњој Врњачкој Бањи, а потом у Краљеву поменутој Краљевчанки из руку отео торбицу, за шта је полиција одмах, као “сумњиво лице” ухапсила – Симеуновића!?

– Када је патрола закуцала на врата био сам у пижами. Укућани су, као и ја, били збуњени и преплашени. Нисам стигао ни да се обучем, навукао сам шортс и мајицу, а патике сам обуо тек у полицијском „пунту“ којим су ме одвезли до полицијске станице. Притом, полицајци су хапшење пропратили уобичајеним жаргоном уз разне претње и притиске, ваљда да бих као “дежурни кривац” признао ту пљачку и пре саслушања код тужиоца – присећа се Александр Симеуновић који, истина, важи за једног од “жестоких” краљевачких момака, али не и за “сецикесу” и отимача женских торби.

На саслушању у полицији Александар је тврдио да не зна о чему је реч, узалуд захтевајући ДНК анализу, полиграф, адвоката… И, док су га полицајци саслушавали све до три ујутро, у међувремену је, у његову кућу, такође без налога за претрес, дошла још једна двочлана патрола…

– Један од полицајаца је питао да ли може „нешто да погледа“ по собама. Питала сам га има ли налог, а он рече да нема, али да може да га добије за два минута и да ће да ми доведе још десет полицајаца – са огорчењем прича Александрова супруга Кристина. –  Дозволила сам му да уђе, а он је потом вршљао по кући, чак и по дечјим креветима, и то преко деце која су после силног узбуђења и страха за очеву судбину једва заспала. Ништа није нашао јер, изгледа, није ни знао шта тражи.

Пошто је у међувремену ухапшен прави крадљивац, Александру су у полицији у три ујутро рекли да може да иде кући, али пешице. Пустили су га без коментара и извињења.


Александари његова супруга Кристина већ спремају тужбу против “ревносних” полицајаца због повреде угледа, вршљања по кући, малтретирања деце и целе породице, док у полицији, како сазнајемо, испитују цео случај.


(ВН)