ДУШАН ТОДОРОВИЋ
ДУШАН ТОДОРОВИЋ

ДУШАН Тодоровић (4), који је борбом за живот ујединио многобројне суграђане, преминуо је данас у болници у Барселони, после двогодишњег лечења од агресивног карцинома.

Тужну вест објавио је на „Фејсбуку“ његов отац Александар Тодоровић, после чега је, по свему судећи, деактивирао свој профил на овој друштвеној мрежи.

– Спавај сине! Доста си се намучио, мирно спавај, довољно си постигао у животу, шампионе.

Први симптоми опаке болести примећени су крајем 2016. године, када је анализом крвне слике примећен пад хемоглобина. Лекар у свилајначком Дому здравља напипао је страно тело у малишановом стомаку, после чега је упућен у Београд, где му је тумор и дијагностикован. Након извршене биопсије, Душан је у Београду ишао на хемиотерапију, која је резултирала смањењем тумора до операбилне величине. Прва интервенција је извршена у експерименталној клиници „Сент Џуд“ у Мемфису (САД).

Лечење је настављено у нашој земљи, где је урађена трансплантација коштане сржи на Институту за мајку и дете у Београду. Након донације репрезентативца Србије Немање Матића, Душан је отишао у Барселону, али је, нажалост, преминуо.

Поводом Душанове преране смрти огласио се и ФК Партизан, који му је од почетка борбе пружао велику подршку:

– Почивај у миру, наш анђеле! Воле те заувек твоји „гробари“!

ВН