фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Председница Владе Србије Ана Брнабић положила је данас камен темељац за изградњу првих 200 станова намењених припадницима војске, полиције и служби безбедности у Краљеву.

Ови станови, који ће се налазити у две стамбене зграде, граде се у краљевачком насељу Рибница, недалеко од истоимене касарне у којој је смештена команда Друге бригаде Копнене војске Србије. Извођач радова је конзорцијум фирми „Градинг“ из Параћина и „Расинг“ из Вршца, укупна вредност је око 6,5 милиона евра, а рок за завршетак радова је 480 дана, односно средина октобра наредне године.

– После Врања и Ниша, данас запопињемо изградњу станова за припаднике служби безбедности у Крагујевцу и Краљеву, а већ у четвртак објављујемо и тендер за извођача радова у Новом Саду и Сремској Митровици. На крају нам остаје да започнемо изградњу и у Београду и онда смо потпуно испунили обећање да крећемо у овај пројекат изградње укупно 8.022 стана – рекла је премијерка Ана Брнабић. – Многи су говорили да овог посла нема ништа, да је све ово маркетинг, али смо показали да Влада Србије заједно са председником Републике Александром Вучићем испуњава оно што обећа.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У првој фази овог пројекта у Краљеву ће бити изграђено 200 од предвиђених 946 станова у укупно осам вишеспратница.

– Ово је прилика да припадницима служби безбедности кажемо велико хвала и да им се најбољи начин одужимо за њихово пожртвовање. Обећавам да ћемо овај пројекат проширити и на друге градове у Србији, а драго ми је и што је домаћа фирма добила посао на тендеру, тако да ће ово добро утицати и на економски раст и развој грађевинског сектора – додала је председница Владе Србије.

Свечаној церемонији, каква и доликује овом грађевинском подухвату од националног значаја, присуствовао је и др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, као и војни и званичници МУП, директори јавних предузећа, народни посланици и бројни грађани.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

 – Ово је велики пројекат за све припаднике безбедносних служби који до сада нису имали могућност да купе станове. Сада ће моћи да за свега 400 евра по квадратном метру и на дуж низ година отплате реше своје стамбено питање. Наравно, обезбедићемо сву неопходну инфраструктуру, а Влада Србије преко канцеларије за јавна улагања обезбедиће средства за изградњу потпно нове зграде школе „Свети Сава“ у Рибници – нагласио је градоначелник Терзић. – Уз то, већ је обезбеђено 45 милиона динара за реконструкцију овдашње амбуланте, а очекују нас и друга улагања. Некада су се у Краљеву затварале фабрике, није се градило, а ми данас отварамо, градимо и стварамо за све младе људе који су будућност наше државе.