DSC_9582

Заједничким ангажовањем Завода за јавно здравље, ЈКП „Водовод“ и припадниика Цивилне заштите, у Краљеву је започета акција дезинфекције свих 596 регистрованих стамбених објеката у склопу мера борбе против ширења инфекције корона вирусом.

– Биће третирани сви улази у стамбене зграде на територији града. После дезинфекције заједничког простора у свим зградама биће постављен сунђер са дезинфекционим средством где ће сви који уклазе у зграду обављати дезинфекцију. А,  управници зграда ће наставити да обављају дезинфецвију при чему ће се константно допуњавати средства у свакој стамбеној заједници – каже градоначелник др Предраг Терзић, командант Градског штаба за ванредне ситуације.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

По речима Здравка Максимовића, начелника градског штаба за ванредне ситуације, ове епидемиолошке мере биће спроводене у граду током наредна два дана.

– Ниједан улаз у Краљеву, рачунајући и Матарушку Бању и варошицу Ушће неће бити прескочен. За сада је за овај задатак ангажовано 50 припадника Цивилне заштите, уколико буде потребе биће ангажовано и још људи – нагласио је Максимовић.

Осим ових мера, на сваком улазу биће залепљен летак са свим важним бројевима телефона који у овој ситуацији мора да зна сваки грађанин. Локална самоуправа ће штампати и 50.000 флајера са упутствима како се понашати у време ванредног стања.