фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Уколико одборници локалног парламента усвоје предлог Градске комисије за доделу награда и признања, овогодишња Октобарска награда града Краљева биће додељена проф др Радовану Чеканцу, нашем угледном епидемиологу, бившем професору на Војномедицинској академији, који се, иако у пензији, као рођени Краљевчанин ставио на располагање овдашњем Градском штабу за ванредне ситуације већ са првим данима епидемије ковидом-19.

Ако одборници подрже предлог комисије, Октобарска награда др Чеканцу биће уручена на свечаној седници Скупштине града 7. октобра на Краљевдан, православни празник који Краљевчани обележавају као Дан свог града.

Комисија ће одборницима на усвајање упутити и предлог да дипломе заслужних грађанина ове године добију др Зорица Костић која је у јеку пандемије прва притекла у помоћ својим колегама на Инфективној клиници у Београду, а потом и у болници у Новом Пазару, генерални директор „Електромонтаже“ Зоран Станковић, као и припадник САЈ Зоран Станојевић за помоћ угроженом становништву за време летошњих поплава. За диплому заслужног предузећа и установе ове године биће предложен Завод за јавно здравље у Краљеву, за спортску организацију Ватерполо-пливачки клуб Краљево, за образовну установу ЕСТШ „Никола Тесла“, а за заслужно удружење грађана „Пријатељство за нова времена“.

И ове године биће додељена специјална награда за подстицај хуманости „Миломир Главчић“, а комисија ће предложити да лауреат буде студенткиња Андреа Ћирић (23) која је новцем од свог рођендана обезбедила донацију ОБ „Студеница“.