фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Од укупно 219 тестираних узорка бриса са територије Краљева, од којих 105 ПЦР и 114 антиген методом, на ковид-19 позитивно је 43, односно сваки пети, саопштио је Градски кризни штаб према подацима Завода за јавно здравље. 

Током минулих 24 сата, како се наводи у саопштењу, од последица короне преминуло је још двоје пацијената са територије града, тако да је до сада укупно 179 Краљевчана изгубило битку против овог вируса. 

У општој болници „Студеница“ на лечењу је 37 ковид пацијената, двоје више у односу на претходни извештај. На интензивној нези је збринуто седморо, од којих је четворо на респиратору, а троје на неинвазивној вентилацији. Током минулих 24 сата, како је саопштено, у овој установи двоје пацијената је преминуло, осморо је новопримљених, а четворо отпуштено са болничког лечења. У овом периоду у Ковид амбуланти обављено је 93 прегледа, 39 више него претходног дана. 

Од избијања епидемије у краљевачком крају укупно је регистровано 10.993 случајева заразе, док је 9.537 званично потврђено у актуелном, трећем таласу.