фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Од укупно 274 тестираних узорка бриса са територије Краљева, од којих 108 ПЦР и 166 антиген методом, на ковид-19 позитивно је 65, односно сваки четврти, саопштио је Градски кризни штаб на основу података из Завода за јавно здравље.

Евидентан је благи пораст броја новозаражених на дневном нивоу, а добра вест је да, према подацима ЗЗЈЗ, током минулих 24 сата није било преминулих ковид пацијената са територије Краљева, тако да је укупан број преминулих становника града на Ибру од последица короне и даље – 171.

У општој болници „Студеница“ тренутно је на лечењу 33 ковид пацијенaтa. На интензивној нези је осморо, од којих је један пацијент на респиратору, а седморо на неинвазивној вентилацији. Током минулих 24 сата петоро је новопримљених, а седморо је отпуштено са болничког лечења након успешног опоравка. У овом периоду у Ковид амбуланти укупно је обављено 77 прегледа. 

Од избијања епидемије, у краљевачком крају укупно је регистровано 10.722 случаја инфекције, док је у актуелном таласу, од 16. октобра званично потврђено – 9.266.