ПОВРАТАК У ЕЛИТУ - Одбојкаши и стручни штаб "Рибнице"
ПОВРАТАК У ЕЛИТУ – Одбојкаши и стручни штаб „Рибнице“

РИБНИЦА – ЛОЗНИЦА  3 – 0 (25-18, 25-12, 25-18)

 

После годину дана Рибница се експресно вратила међу суперлигаше. „Мускетари“ су искористили прву меч лопту и два кола пре краја осигурали трон на коме се налазе од почетка сезоне. Лозница је у Краљево допутовала са само осам играча, одавно се помирила са судбином да испада у „Б“ лигу, а у Краљеву су одиграли онолико колико им је разиграни домаћин дозволио. Стратег Рибнице Бошко Мачужић искористио је прилику да шансу пружи и момцима са клупе, а овације на отвореној сцени су заслужили дизач Пековић и средњи блокер Гајовић. Након последњег поена у мечу велика радост у дворани и на паркету, Рибница је испунила постављени циљ и од октобра ће поново наши најбољи тимови играти крај Ибра. По свему приказаном, „мускетари“ су заслужили титулу најбољег тима у другом разреду српске мушке одбојке, велики рад, приофесионалан однос свих структура клуба, донео је резултат за понос.

– У овом мечу смо били фаворити и оправдали смо ту улогу. Победили смо 19. пут у сезони, заслужено и убедљиво. Потврдили смо позицију на табели и два кола пре краај стигли поново до елите. То је последица великог рада и сазревања селекцоије играча која је прошле сезоне била веома млада и испала из суперлиге. Данас, годину дана касније искалили смо се кроз тешке прволигашке битке и показали суви квалитет за освајање првог места. Апсолутно су ови момци заслужили епитет накјбољег тима у овом рангу такмичења. А од јесени поново замо где нам је и место – каже Бошко Мачужић тренер који већ 12 година непрекидно седи на клупи Рибнице.

Највише честитики примао је најстарији, капитен Владимир Усиљанин. Занимљиво био је део тима који је 2003. године такође Рибницу вратио у елиту и случај је хтео да се прошле године врати у матични клуб и поново оствари поменути резултат.

– Много ми је драго да сам баш ја два пута са Рибницом стигао до Прве лиге до елите. И тада, сада већ давне 2003. и данас, то смо урадили врло уверљиво и убедљиво. Ови дечаци су одлична група, јако добар тим који тек треба да одигра своју најбољу одбојку. Надам се да ће остати на окупу, јер у том случају Рибница ће бити кадра да се бори и за трофеје – уверава Владимир Усиљанин и закључује. – Остала су још два кола, рекао сам момцима да хоћу максималан учинак, вредимо да победиомо све до краја и да тако не падне никаква сумња или мрља на овај резултат и успех. Тачно је да нам те утакмице не значе, али играћемо као да нам титула од тога зависи.