ОКТОБАРСКА НАГРАДА ГРАДА КРАЉЕВА ДОДЕЉЕНА ЈЕ ПОСТХУМНО ДУШАНУ БОШКОВИЋУ - инфоКВпресс
ОКТОБАРСКА НАГРАДА ГРАДА КРАЉЕВА ДОДЕЉЕНА ЈЕ ПОСТХУМНО ДУШАНУ БОШКОВИЋУ – инфоКВпресс

Низом пригодних манифестација и свечаном седницом градске скупштине у сали Мултимедијалног центра „Кварт“ на којој су уручена признања заслужним појединцима и организацијама, Краљевчани су данас обележили Краљевдан – православни празник и Дан свога града.

По оцени градске скупштине, дипломе заслужног грађанина завредили су Зоран Вукадиновић за допринос развоју ратинског краја, храброст и хуманост, новинар Мирољуб Дугалић за обезбеђивање граду вредних донација, постхумно Зоран Милојчевић Чомбе за прохујали живот посвећен музици и Славољуб Маржик за чување прошлости родног краја од заборава. Као заслужна спортска организација диплому је добио ФС Рашког округа, ОШ „Четврти краљевачки батаљон“ као заслужна образовна установа, а у конкуренцији удружења Матица исељеника.

НАГРАЂЕНИ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ И ПРЕДСЕДНИКОМ СКУПШТИНЕ - инфоКВпресс
НАГРАЂЕНИ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ И ПРЕДСЕДНИКОМ СКУПШТИНЕ – инфоКВпресс

На свечаној седници којој су, осим домаћина, присуствовали и представници неколико пријатељских градова из земље и иностранства, као и бројни други гости, Октобарску награду за 2018. годину постхумно је добио Душан Бошковић, утемељивач одбојке у граду на Ибру, оснивач и дугогодишњи тренер ОК „Рибница“, за огроман допринос развоју спорта и одбојке, док је специјална награда „Миломир Главчић“ за подстицај хуманости и несебичну помоћ оболелој деци припала овдашњем Мото-клубу „Кингс“.

Овом приликом, градоначелник Краљева др Предраг Терзић звање почасног грађанина доделио је Андреју Верличу из Марибора за велики допринос развоју пријатељских и партнерских односа два града и Краљевчанину Љубодрагу П.Ристићу за дубинско сагледавање завичајне прошлости.