АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

За предстојеће локалне изборе на којима ће Краљевчани бирати 70 одборника за градску скупштину, Градској изборној комисији (ГИК) до сада је предато и усвојено шест изборних листа, од којих пет пре проглашења ванредног стања због корона вируса, а једна после његовог укидања.

Своју листу са свих 70 кандидата за одборнике први су предали напредњаци, па ће на гласачком листићу под бројем један бити листа „Александар Вучић – За нашу децу“. Под бројем два је листа „Ивица Дачић – СПС-Јединствена Србија – Драгсан Марковић Палма“ са 51 кандидатом, потом следе „Др Војислав Шешељ – СРС“ са 24, изборна листа „Храброст – Страхиња Ерац – Српска странка Заветници“ са 24, Група Грађана „Метла 2020 – Старососедоци – Иван Матовић“ са 27 и листа „Александар Шапић – Победа за Краљево“ са 25 кандидата за одборнике у локалном парламенту.

Како сазнајемо у ГИК, последњи рок за предају изборних листа је 5. јун, а рок за њихово утврђивање и објављивање је 10. јун.

– Као и претходни пут, у Краљеву ће се на предстојећим парламентарним и локалним изборима гласање одвијати на укупно 130 бирачких места – каже Данијела Мајсторовић, председница ГИК. – Промене ће бити на три-четири места, а о томе ће грађани бити благовремено обавештени. Најкасније до 16. јуна сви ће добити обавештења где гласају.