фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Од укупно 264 тестираних узорака бриса са територије Краљева, рачунајући ПЦР и тестове на присуство антигена вируса, рекордних 112 је позитивно на ковид-19, саопштио је данас по подне градски Кризни штаб на основу података краљевачког Завода за јавно здравље.

Тако је од средине марта и почетка епидемије у граду до сада регистровано 2.888 случајева заразе, а од 16. октобра, у актуелном удару короне, званично је потврђено чак 1.450 случајева инфекције.

Од последењег извештаја, како је саопштио Градски кризни штаб, један пацијент је преминуо, тако да је од избијања епидемије укупно 54 Краљевчана изгубило битку против овог опаког вируса.

У Општој болници „Студеница“ тренутно се 54 пацијената лечи од ковида-19. На интензивној нези је збринуто 10 пацијената, од којих је четворо интубирано, четворо је на интензивној терапији и двоје на појачаној вентилацији.

Како је саопштено из ове установе, у минулих 24 сата преминуо је један пацијент, 14 новооболелих је примљено, а седморо пацијената је отпуштено са болничког лечења. У овом периоду у Ковид амбуланти  прегледан је 121 пацијент.