ПОТПИСИВАЊЕ#УГОВОРА

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, и директор “Ер Србије” Данкан Нејсмит потписали су данас уговор о обављању авио-превоза на две линије у јавном интересу са Аеродрома “Морава” код Краљева.

“На основу транспарентног поступка и спроведеног јавног позива, „Ер Србија” је добила могућност да од почетка децембра лети за Беч, а од пролећа и ка Солуну, са трећег међународног аеродрома у Србији, Аеродрома “Морава” код Краљева.

– Као ресорна министарка поносна сам на то како послују наша три међународна аеродрома, и београдски, и нишки, који ће завршити годину са више од 400.000 путника, и желимо да исто тако развијамо и Аеродром “Морава”, на којем ће следеће године почети и изградња нове писте – рекла је Михајловићева после потписивања Уговора о пружању услуге обављања авио-превоза на линијама проглашеним као линије у јавном интересу у Влади Србије.

ПОТПИСИВАЊЕ#УГОВОРА

Директор “Ер Србије” Данкан Нејсмит рекао је да су веома задовољни што је “Ер Србија” добила могућност да од 1. децембра крене са летовима с Аеродрома “Морава” и што ће та компанија летети са укупно три аеродрома у Србији.

Помоћник министарке за ваздушни саобраћај, Зоран Илић, рекао је да су линије Краљево-Беч-Краљево и Краљево-Солун-Краљево проглашене линијама у јавном интересу на основу анализа и на предлог региона Шумадије и Западне Србије, одлуком Владе Србије која је уважила њихов захтев.

Планирано је да летови на линији Краљево-Беч-Краљево започну у првој недељи децембра, а на линији Краљево-Солун-Краљево од 10. марта 2020. године. Линија за Беч функционисаће током целе године, линија за Солун у периоду од марта до октобра, а на обе линије летеће се три пута недељно.