фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Реконструкција дотрајалог, запуштеног и оронулог Атлетског стадиона крај Ибра који је одавно изгубио битку са временом почеће овог месеца што ће сигурно обрадовати краљевачке клубове, спортисте и бројне рекреативаце.

Овај капитални пројекат коштаће око 140 милиона динара са ПДВ, а заједничким „снагама“ финансираће га ће Министарство привреде и краљевачка локална самоуправа.

– Грађевински радови су поверени предузећу „Кеј“ из Ваљева. Планирана је реконструкција и проширење атлетских стаза, обновиће се трибина са капацитетом за 1.000 гледалаца, као и простор испод ње где се налазе свлачионице и просторије које користе овдашњи клубови. Замена травнатог терена предвиђена је за наредну годину – каже Александар Несторовић, директор ЈП за уређење грађевинског земљишта у Краљеву.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Атлетски стадион крај Ибра, за чију су изградњу такозваним самодоприносом својевремено новац издвајали сви Краљевчани, саграђен је још пре 46 година и од тада, осим ситнијих поправки и крпљења, није доживео темељну обнову. Сада је прилика да коначно добије ново, савремено „рухо“ по свим светским стандардима, а краљица спортова здање какво и заслужује.

– Овај стадион се налази на најлепшем могућем месту у граду и те чињенице су били свесни и људи из Атлетског савеза када смо започели ову причу, као и представници Министарства привреде који су нам помогли да поделимо трошак реконструкције – додаје Несторовић. – Након завршетка реконструкције конкурисаћемо за организацију јуниорске атлетске Балканијаде наредне године, а потом и за још нека међународна надметања.