фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Са три победе трећег викенда Лиге нација У Краљеву, одбојкашице Србије су оствариле зацртани циљ. После максималних тријумфа против Русије и Белгије, уследила је игра живаца са Турском која је савладана после пет сетова. Тај меч изабраницама селектора Зорана Терзића добра је опомена пред последња два викенда групне фазе такмичења.

– Већ на почетку утакмице са Туркињама видело се да је превелика жеља да се оствари нови тријумф пред домаћом публиком довела до тога да играмо стегнуто, нарочито у неким техничким елементима који захтевају мирноћу и сталоженост. То су неке ствари које су и нормалне у овом периоду. Најважније је ипак да смо добили меч. Самом игром не можемо да будемо задовољни, али није било ни за очекивати да у низу пружамо феноменалне партије – каже селектор Зоран Терзић.

Са осам победа и само једним поразом у досадашњем току такмичења Србија је у самом врху укупне табеле уз САД и Бразил, Холандија има седам тријумфа, а Русија и Турска по шест. Лепа бодовна залиха пред пут у Холандију где би Србија против Италије, Доминиканске републике и селекције домаћина могла и да обезбеди пут у кинески Нанђинг на финални турнир.

– Близу смо, али много тога пада у воду са једним или два пораза. Репрезентације које се боре за тих пет места деле само две победе. Надам се да ћемо у Ротердаму у те прве две утакмице имати довољно снаге и концентрације да одиграмо на прави начин. Ако ту забележимо победе, биће нам ного лакше до краја групне фазе – додао је Терзић.

Слично размишља и Ана Бјелица, истичући да је добра околност што пред последња два викенда у Ротердаму и Аргентини наша репрезентација судбину држи у својим рукама.

– Настављамо наше путешествије, из Бразила у Макао, па у Краљево, а сада идемо за Холандију. Овде смо са три победе оствариле циљ и верујем да су нам у Ротердаму довољне и две победе за пролазак на „фајнал сикс“ – каже Бјелица. – Све је на нама, потрудићемо се да наставимо победнички низ и пре пута у Аргентину отконимо све дилеме око пласмана у Нанђинг.