фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Од укупно 514 тестираних узорака са територије Краљева, рачунајући 215 ПЦР и 299 антиген методом, на ковид-19 позитиван је рекордан 201 узорак!

Ово је данас по подне саопштио градски Кризни штаб према подацима Завода за јавно здравље. Тако је до сада од почетка епидемије регистрованo 3.966 случаjeвa инфекције, док је у овом трећем налету короне од 16. октобра званично потврђено чак 2.528.

У саопштењу Кризног штаба се додаје и да је од претходног извештаја од последица короне преминуо још један пацијент, тако да је до сада укупно 67 Краљевчана изгубило битку против овог опаког вируса.

У краљевачкој Општој болници „Студеница“ тренутно се лечи 60 ковид пацијената, девет више у односу на претходни извештај. На интензивној нези је 11 пацијената, од којих је седморо интубирано, а четворо је на неинвазивној вентилацији. Како је саопштено из ове  установе, у минулих 24 сата преминуо је један пацијент, 20 новооболелих је примљено, а 10 пацијената отпуштено са болничког лечења. У овом периоду у Ковид амбуланти обављено је чак 230 прегледа.