једнократна#помоћ#за#најугроженије#краљевчане

СРЕДСТВИМА КОЈЕ ЈЕ ОБЕЗБЕДИЛА ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 900 НАЈСИРОМАШНИЈИХ КРАЉЕВЧАНА ДОБИЋЕ ЈЕДНОКРАТНУ ПОМОЋ ОД 29.000 ДИНАРА

На данашњој ванредној седници, чланови краљевачког Градског већа усвојили су одлуку према којој ће социјално најугроженијим и најсиромашнијим Краљевчанима ускоро бити исплаћена једнократна новчана помоћ у укупном износу од 24,8 милиона динара.

По речима др Предрага Терзића, градоначелника Краљева, ову помоћ коју је обезбедила Влада Србије, у просечном износу од око 29.550 динара добиће око 900 најсиромашнијих становника Краљева.

– Током ове године велики број наших сиромашних суграђана обраћао нам се са захтевом за једнократну помоћ. Успели смо да помогнемо једном броју грађана, али је и даље доста оних којима је помоћ неопходна. Зато смо се и обратили Влади Србије која је обезбедила ова средства – каже градоначелник Терзић. – Министарство за рад, социјална и борачка питања и краљевачки Центар за социјални рад формирали су списак оних којима ће једнократна помоћ бити исплаћена у што краћем року.

Први човек града на Ибру додао је и да се из градског буџета сваке године издвајају значајна средства за такозвана социјална давања и услуге Центра за социјални рад, али да се највећи део тог новца обезбеђује трансферима од републичких органа.