АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

У трагичној несрећи која се данас догодила за време друге трке националног шанмпионата у аутомобилизму на кружним стазама која је вожена на познатом аутодрому Берановац код Краљева, тртагично је настрадао возач „југа“ Владимир Шекуларац (38) из Александровца.

Како незванично сазнајемо, он је управљајући својим аутомобилом у оквиру трке „класе 2“ пребрзо ушао у једну деоницу стазе и након касног кочења, недалеко од такозваног „малог моста“, при великој брзини снажно ударио у одбојник крај стазе.

Трка је одмах потом прекинута, а тешко повређени Шекуларац је, након што су га припадници ватрогасно-спасилачке јединице извукли из смрсканог аутомобила, санитетом хитно превежен у Општу болницу „Студеница“ у Краљеву. Упркос великим напорима лекара да га реанимирају и спасу му живот, несрећни возач је ипак подлегао повредама.

На аутодром је убрзо стигла вест да је Шекуларац преминуо и све трке по расписаним класама су званично прекинуте, а сви остали возачи су одвезли почасни круг на тај начин одајући пошту трагично настрадалом колеги.