удес#милочај#магистрала#инфоквпресс

ТРАГИЧАН УДЕС У МИЛОЧАЈУ НА ИБАРСКОЈ МАГИСТРАЛИ

Четири особе су погинуле, а четири повређене у тешком саобраћајном удесу „мерцедеса“ борске и „ситроена Ц5“ краљевачке регистрације који се у среду увече, око 22.10, догодио у селу Милочај на Ибарској магистрали, на деоници пута Краљево-Прељина.

Од задобијених повреда на месту удеса преминули су возач „мерцедеса“ Немања Николић (28) из Краљева и шездесетдеветогодишња путница „ситроена“ Лепосава Крџић, такође из града на Ибру. Током ноћи у краљевачкој Општој болници „Студеница“ повредама је подлегао и Лепосавин син Зоран Крџић (38) који је управљао „ситроеном“, као и Биљана Секулић (50) која се такође налазила у овом аутомобилу као путница.

удес#милочај#магистрала#инфоквпресс

Како сазнајемо, приликом удеса у „ситроену“ се налазила још једна путница са седмогодишњим сином који су задобили тешке повреде због којих су збринути у краљевачкој болници али нису животно угрожени, док су две путнице из „мерцедеса“ задобиле лакше повреде.

Претпоставља се да је до удеса дошло када је „мерцедес“, крећући се из правца Краљева, приликом претицања прешао у леву коловозну траку и директно се сударио са „ситроеном“ који је долазио из супротног смера. На место удеса брзо су стигли припадници краљевачке полиције, ватрогасне јединице и лекари хитне помоћи, али Немањи Николић и Лепосави Крџић, на жалост није било помоћи. Само који сат касније, упркос великим напорима лекара да им спасу животе, повредама су подлегли и Зоран Крџић и Биљана Секулић.

На овој, веома прометној деоници Ибарске магистрале, саобраћај је у обе коловозне траке био у прекиду све до пола сата после поноћи, а више околности под којима се удес догодио биће познато после истраге која је у току.

удес#милочај#магистрала#инфоквпресс

За само три дана, од недеље ујутро до среде увече, у три саобраћајна удеса у краљевачком крају, од којих два на Ибарској магистрали на деоницама Краљево-Рашка и Краљево-Прељина, трагично је настрадало је чак седам особа, док је пет задобило тешке и лаке повреде. Из Градског савета за безбедност саобраћаја, као и из краљевачке саобраћајне полицији апелују на све возаче да поштују саобраћајне прописе и да брзину прилагоде условима на путу како не би долазило до нежељених последица и трагичних исхода.