ИЛУСТРАЦИЈА
ИЛУСТРАЦИЈА

Основна школа „Светозар Марковић“ у Краљеву нашла се на списку Министарства просвете, науке и технолошког развоја међу 40 основних школа у Србији којима недостаје рачунарска опрема, а како ће само 20 школа бити изабрано за добијање новог информатичког кабинета, из ове образовне установе позивају своје суграђане да гласају за њих и тако им помогну да унапреде наставу.

Поводом успеха пројекта „Стварамо знање“ којим је компанија Телеком Србија, у протекле две године опремила 40 информатичких кабинета у 40 основних школа широм Србије и ове године се наставља добра пракса донирања средстава за набавку рачунарске опреме како би се ђацима олакшала настава информатике и поставили темељи за даље унапређење знања из области информационих технологија.

Гласање ће се обавити се на друштвеној мрежи „Фејсбук“ на страници МТС-а (https://www.facebook.com/mtstvojsvet/)  у периоду од 27.5. до 05.6.2019.

Како би одабир школа био транспарентан, Телеком Србија жели да омогући свим грађанима да, у складу са Правилима конкурса, својим гласовима утичу на одабир школа победника. Гласање ће трајати 10 дана, а рачунарску опрему ће добити по пет првих школа са највећим бројем гласова у свакој од четири географске области којој припадају.  

После коначног пребројавања гласова, списак школа којима ће бити донирана средства за набавку рачунара биће познат 5. јуна 2019.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Заинтересовани могу да гласају више пута у току периода гласања (сваког дана можете да се гласа по једном за школе из 4 географске области).