фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Поделом првих „Поносних картица 2019 – цена минус за 3 плус“ у краљевачком Дому војске, настављена је реализација пројекта који заједнички спроводе локална самоуправа и Покрет за децу „Три плус“ са циљем безбеђивања финансијских олакшица при куповини робе и пружању услуга породицама са троје и више деце.

Овом приликом персонализоване картице је добило 1.080 породица из града на Ибру и околине које су захтеве предале до 14. фебруара. Корисници картица биће у прилици да остваре попусте или ће бити ослобођене плаћања роба и услуга у бројним правним субјектима на територији града, али и целе Србије.

– Сваки облик помоћи нам је добродошао и ово је свакако велики и конкретан корак ка побољшању наталитета. Осим за децу постоје погодности и за родитеље – каже Ивона Живковић, мајка две кћерке и сина из Краљева.

У Краљеву се овом пројекту до сада придружило око 150 предузећа, установа и организација који ће омогућити попусте на своје услуге породицама са троје или више деце. Тако су, на пример, позориште, библиотека и СЦ „Ибар“ одлучили да помогну нижим ценама, а ОК „Техничар“, ЖРК „Металац“ и КК „Плеј“ су омогућили да деца којих има најмање троје у породици могу да овим клубовима одбојку, рукомет и кошарку тренирају потпуно бесплатно.