фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

После два везана гостовања и пораза у Пожеги и Ваљеву, краљевачка Слога је угостила старог знанца из претходних сезона – крагујевачку Сушицу.

И четврти пут узастопно дуел два тима завршен је без победника. Слога је одлично почела, у првих пет минута „бели“ су три пута шутирали као голу Булатовића,а већ у пестом минуту и повели. Уиграна акција код скраћеног корнера, лопту је промађшио Милојевић, али није Бабић за свој првенац у Слогином дресу. Одлични Никшићанин имао је још ситуација пред голом Крагујевчана које су мирисале на погодак, али су гости из првог правог напада изједначили. Одбрана Слоге је изиграна као на малом фудбалу, Обрадовић је изашао сам испред Пантовића и погодио. До краја полувремена Филиповић је имао кололасалну прилику, али је Булатовић одбранио, да би Петковић опробао левицу, сви су видели лопту у голу, али не и Булатовић. Пред крајх првог полувремена одличпна прилика за Л. Ђуровића, шутирао је добро, али је Пантовић спасао парадом свој гол.

У другом полувремену Слога је била апсолутно бољи тим, имала више лопту у ногама, претила са бокова преко Филиповића и Чамагића, док је неуморни Петковић покушавао да употребљивим центрашутевима учини нешто више. Гости без акције у овом делу, а онда грешка домаћих на поливини терена, кренула је контра Сушице, одлична центаршут, први покушај са пет метара Пантовић брани, али се лопта одбила до Ф. Ђуровића који не греши. Сматрали су домаћи да је начињен прекршај над вратаром, али је пиштаљка Јокића била нема. Нису губили наду „бели“, кренули су још офанзивније и Петковић је изнудио слободан ударац. Слогин враголан у копачкама Милојевић циља прецизно, лопта је окрзнула негола у живом зиду и уз саму стативу завршила у мрежи Крагујевчана. Жалиће домаћи за приликом у 85. минуту, Петковић је извео прекид, Савић одлично скочио, шутирао главом, лопта је ишла ка празној мрежи, али је на гол линији изникао Божовић кога је лопта погодила у главу. 


ПОКЛОН ВУКОТИЋА

Слогини бивши фудбалери нису заборавили клуб у коме су поникли. Тако је Александар Вукотић, сада интернационалац у Белгији, даривао бивши клуб са 15 лопти са којима се игра овогодишња Лига шампиона. Драгоцен поклон и прави пример који би могли да следе и остали бивши играчи поникли на Градском стадиону, а данас расути свуда по Европи.