дом#здравља#краљево

Уколико не буде непредвиђених околности, најкасније до краја фебруара почеће комплетна реконструкција здравствене амбуланте у краљевачком насељу Рибница. Средства за ову намену у укупном износу од 40 милиона динара обезбедила је Европска инвестициона банка, а радови ће, по речима др Мирјане Крчевинац, директорке овдашњег Дома здравља, трајати око годину дана.

– Најпре нас очекује пресељење 9.000 здравствених картона и медицинске опреме на први спрат старе зграде Дома Здравља, данашње Медицине рада, где ће амбуланта Рибница радити док буде трајала реконструкција, сваког радног дана у обе смене, од 7 до 20 сати – каже др Крчевинац.

А, док комплетно пресељење не буде обављено, у петак 1. фебруара један тим из Рибнице радиће по подне у Саветовалишту за дијабетес у сутерену Поликлинике, а предстојећег викенда тимови ће радити у просторијама амбуланте Центар, у приземљу Медицине рада.

– Молимо пацијенте за разумевање, а ми ћемо обезбедити несметано и континуирано пружање здравствене заштите – додаје др Крчевинац. – Када буде завршено реновирање, лекарским тимовима у Рибници прикључиће се и педијатар с обзиром да се на територији ове Месне заједнице налазе две основне школе.