фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

ДРЖАВНА ПОМОЋ ЗА САНАЦИЈУ ШТЕТА У ДОМАЋИНСТВИМА НАСТАЛИХ ТОКОМ ЈУНСКОГ ПОЛАВНОГ ТАЛАСА. ОД 1300 ПРИЈАВА 70 ОДСТО ЗАХТЕВА ИМА ОСНОВ ЗА ДОБИЈАЊЕ ПОМОЋИ 

Ових дана почеће исплата бесповратне новчане помоћи за санацију штете настале током јунског поплавног таласа, током којег су оштећења претрпела домаћинствима, односно индивидуални породични објекти.

На основу Уредбе Владе Србије, за прву категорију оштећења на стамбеним објектима предвиђена је исплата државне помоћи од 120.000 динара, за другу категорију 200.000, за трећу 250.000, за четврту 350.000, а за пету категорију 600.000 динара, док је за шесту, најтежу категорију која предвиђа рушење оштећеног објекта предвиђена посебно утврђена новчана помоћ.

– Поднето је око 1.300 пријава и стручне комисије су обишле 95 одсто објеката који су претрпели штету. Око 70 одсто захтева има основ за помоћ и већ је донето око 300 решења према којима ће почети и исплата новчане помоћи по категорији оштећења – каже Радоица Кочовић, члан градског штаба за ванредне ситуације. – Највише објеката је у другој категорији, потом у трећој и четвртој, док је у најтежим категоријама веома мали број.