фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

После бројних најава, одлагања и вишедеценијског ишчекивања, коначно започета комплетна реконструкција и доградња дотрајалог, запуштеног и оронулог Атлетског стадиона крај Ибра. Уколико све буде текло по плану и утврђеној грађевинској динамици, до почетка априла наредне године овај спортски објекат који је одавно изгубио битку са временом добиће ново, савремено рухо што ће сигурно обрадовати краљевачке клубове, спортисте и бројне рекреативаце.

Овај капитални пројекат коштаће око 140 милиона динара са ПДВ, а заједничким „снагама“ финансираће га ће Министарство привреде и краљевачка локална самоуправа.

– Грађевински радови су поверени предузећу „Кеј“ из Ваљева, а рок за завршетак радова је 5. април 2019. Планирана је реконструкција и проширење атлетских стаза, обновиће се трибина са капацитетом за 1.000 гледалаца, као и простор испод ње где се налазе свлачионице и просторије које користе овдашњи клубови. Замена травнатог терена предвиђена је за наредну годину – каже Александар Несторовић, директор овдашњег ЈП за уређење грађевинског земљишта.

Атлетски стадион крај Ибра, за чију су изградњу такозваним самодоприносом својевремено новац издвајали сви Краљевчани, саграђен је још пре 46 година и од тада, осим ситнијих поправки и крпљења, није доживео темељну обнову. Сада је прилика да краљица спортова коначно добије здање какво и заслужује.

– Након завршетка реконструкције конкурисаћемо за организацију јуниорске атлетске Балканијаде наредне године, а потом и за још нека међународна надметања.