фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У делу нове хале спортова у Краљеву данас је почела масовна имунизација становништва против корона вируса. За овај подухват ангажовано је укупно 12 медицинских тимова Дома здравља који ће вакцинацију обављати на шест пунктова у две смене, сваког дана од 8 до 18 сати.

Првог дана масовне имунизације за ову намену опредељено је 1.080 доза кинеске вакцине, а до 11 сати, по речима др Соње Челебић, начелнице Службе за здравствену заштиту одраслог становништва, вакцину је примило око 500, углавном старијих Краљевчана.

– Одзив је више него добар, а у хали спортова имамо заиста идеалне услове за рад. За сада вакцину примају старији суграђани који су се пријавили путем е-управе, има и млађих али у мањем броју, а вакцину ће примити и они који се нису пријавили, а дођу у халу и сачекају свој ред. Довољна је само лична карта и нико неће бити враћен – каже др Челебић додајући да је током два дана у граду на Ибру укупно вакцинисано око 2.500 људи.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

И градоначелник Краљева др Предраг Терзић примио је вакцину првог дана масовне имунизације становништва.

– Вакцина је цивилизацијска тековина која ће нам помоћи да победимо корона вирус. Све је прошло у најбољем реду, без икаквих компликација – рекао је др Терзић, још једном апелујући на суграђане да се пријаве за вакцинацију.

Краљевчани који су позвани првог дана стрпљиво су чекали на западном улазу у халу. Након провере телесне температуре, прихватали су их волонтери који су им помагали да попуне сагласност за вакцинацију.

– Супруга и ја смо чекали у реду око пола сата, што и није тако страшно. Све је добро организовано, тако да немам замерку – каже Драшко Милутиновић (76). – Добро је да се што више људи вакцинише, да стекнемо имунитет и да се што пре вратимо нормалном животу. Нико у мојој породици није имао дилему, сви су се пријавили и сада чекају да их позову.