kraljevo#pank#hardrok

Поводом обележавања 40 година панка и 30 година хардкора у граду на Ибру, 15. и 16. децембра у овдашњем клубу „Рок ординација“ биће одржана два концерта под називом „30 година – пламен још гори“.

За ову прилику, после више од две деценије поново су се окупили краљевачки хардкор и панк бендови из деведесетих година прошлог века – „Хоћу?Нећу!“ „Мортуус“, „Смудос“, „Тотални промашај“, и „Седатив“, уз које ће наступити и једини активни „The Truth“. По речима организатора, улазнице за оба концерта на којима ће наступити сви поменути бендови, већ су распорадате, а свој долазак на ову својеврсну дводневну фешту најавили су и љубитељи хардкор и панк звука и из градова широм Србије и околних земаља.

– Због недостатка адекватног простора у Краљеву за ову врсту свирке, број улазница је био ограничен. Пошто су се карте за првобитно замишљен један концерт продале за мање од једног дана, одлучили смо се да направимо још један концерт наредне вечери – каже Војкан Трифуновић, један од организатора.

Велико интересовање за ове концерте, по његовим речима, није изненађење јер су краљевачки панк и хардкор бендови оставили велики траг на независној сцени на простору бивше Југославије у последњој деценији 20. века.

– У питању је веома позитивна прича која је својевремено имала снажан одјек и утицај – додаје Трифуновић. – Зато су многи пожелели да поново на делу виде „Тотални промашај“, „Мортуус“,  „Хоћу?Нећу!“ „Смудос“ и „Седатив“. Надамо се де ће сви уживати у доброј свирци и проводу.