policija-alkotest

КОНТРОЛА УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ НА ТЕРИТОРИЈИ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ КРАЉЕВО

Припадници краљевачке саобраћајне полиције спровели су минулог викенда акцију појачане контроле учесника у саобраћају на територији Врњачке Бање, Рашке и Краљева. Приликом контроле 209 возила, полиција је из саобраћаја искључила 20 возача, од којих је чак 19, односно готово сваки десети, управљао аутомобилом под дејством алкохола!

Шесторица возача са више од 1,2 промила алкохола у крви задржани су на трежњењу и они ће, по истеку задржавања, најдуже до 12 сати, бити приведени судији за прекршаје.

Овом приликом полиција је санкционисала и пет возача који су управљали непрописно регистрованим возилом, а забележен је и по један прекршај управљања возилом за време трајања заштитне мере и некоришћење сигурносног појаса.

Уз најаву да ће полиција наставити акцију појачане контроле учесника у саобраћају и да ће најоштрије санкционисати прекршаје, из краљевачке Полицијске управе апелују на грађане да се придржавају прописа из Закона о безбедности саобраћаја на путевима, а посебно да поштују прописе везане за дозвољену брзину и да не возе у алкохолисаном стању, јер су то најчешћи узроци саобраћајних удеса са тешким последицама.

 

фото ИЛУСТРАЦИЈА