dsc_9345

Краљевачко Јавно енергетско предузеће „Топлана“ данас је на свечаности у Мултимедијалном центру Кварт, обележило значајан јубилеј, педесет година постојања.

Свих предходних година „Топлана“ је имала свој мото „да се што више приближи грађанима, својим корисницима, и да им да што бољу услугу грејања“ – надам се да смо у томе успели, трудићемо се да тако буде и у наредном периоду, рекао је директор „Топлане“ Драган Арсенијевић. Успели смо да у предходном периоду великим инвестицијама, модернизацијом постројења у целој „Топлани“ подигнемо степен искоришћености постројења, подигнемо енергетску искоришћеност, и да нашем оснивачу, граду Краљеву, упутимо предлог за смањење цене грејања.

dsc_0809

Пре почетка данашње свечаности у Краљеву је одржан Управни одбор свих већих топлана у Србији, на коме су анализирана стања у овим системима пред почетак грејне сезоне.

Оцена Министарства рударства и енергетике је, да већина Топлана у Србији предстојећу грејну сезону дочекује спремно, у смислу да су њихова постројења спремна, и да су довољно добро снабдевени енергентима. Оно што је најважније, а треба истаћи, да локалне самоуправе требају у већој мери да буду укљућене у рад топлана, а као позитиван пример навешћу град Краљево – истакао је Зоран Предић, државни секретар у Министарству рударства и енергетике.