фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У ноћи између среде и четвртка, у селу Печеног, двадесетшестогодишњи Краљевчанин Александар Т. покушао је да у старој и незавршеној кући свог покојног деде убије Анђелу С. (23) из села Чукојевца, а потом је извршио самоубиство.

Како незванично сазнајемо, Александар је, из још неутврђених разлога, у приземљу куће ножем седам пута свирепо убо Анђелу, наневши јој тешке повреде у пределу врата, груди и трбуха. Након што је завршио свој крвави пир, Александар се потом у истој просторији обесио. Са веома тешким повредама, опасним по живот, девојка је санитетским возилом, у свесном стању, превежена у Општу болницу „Студеница“ у Краљеву где је убрзо и оперисана. Како сазнајемо у овој установи, после операције њене виталне функције су стабилне и под сталним је надзором лекара.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– До јутрос нисам чуо шта се десило, а нису ни остале комшије. У тој кући нико није живео већ дужи низ година, а Александар и његова мајка који живе у Краљеву повремено су долазили, највише на пар сати – прича Зоран Петровић, мештанин села Печеног. – Александров деда се у тој кући својевремено убио из пушке, док се његов отац обесио у шуми неколико километара одавде. Трагична је то судбина једне породице, а Александра знам као доброг момка.

Претпоставља се да су Александар и Анђела у напуштену и прилично запуштену кућу, без струје, телефона и воде, дошли сами у вечерњим сатима. Шта се потом догодило, и зашто је младић потегао нож на девојку, а потом се одлучио да себи одузме живот, за сада се, ипак, само нагађа.

– И Александар и његов млађи брат су ретко долазили у село, најчешће су то чинили због дрва. Учинило ми се да сам током ноћи чула сирене, али све до јутра нисам била сигурна. Када сам сазнала шта се догодило, нисам могла да верујем – каже једна комшиница чија је кућа удаљена неколико стотина метара од места где се догодио крвави пир. – Нисам баш добро познавала Александра, али је остављао утисак пристојног младића. Цело село зна да се у тој кући убио његов деда, а да се отац обесио у шуми, али ни најстарији мештани не памте да се у једној ноћи догодио покушај убиства и самомоубиство.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Према незваничним информацијама, несрећна девојка је током ноћи некако успела да се јави полицији, док ју је мајка узалуд чекала да се врати кући, па је и она због тога позвала полицију. А, полицајце који су први стигли у Печеног, на место где се све одиграло, сачекао је више него језив призор. И јуче су се, након увиђаја, у соби где је пронађен обешен младић и тешко рањена девојка, могли видети крвави трагови на јастуку, поду и тепиху, као и делимично на каучу.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Ово је мирно село где живе вредни и поштени људи – у неверици додају мештани. – Зато нас је веома и потресло све што се догодило током претходне ноћи.

Истрага је још у току, а како сазнајемо, Александар до сада није пријављиван полицији за било какав облик насиља.


Двадесетшестогодишња девојка је у Општу болницу „Студеница“ довежена у четвртак ујутро, око 3.30, у свесном, али тешком стању, животно угрожена са најмање седам повреда по телу нанешених највероватније ножем. Већина тих повреда је животно угрожавајућа – каже др Звонко Веселиновић из ОБ „Студеница“ у Краљеву. – Екипа хитне помоћи је одлично реаговала на терену и збринула повређену. Девојка је потом оперисана, и даље је животно угрожена, али је стабилног здравственог стања.