фото: инфоКВпрес

У присуству министра одбране Републике Србије Небојше Стефановића, заменице министра одбране Руске федерације Татјане Шевцове, војних и цивилних званичника, представника локалне самоуправе и других гостију, на Тргу српских ратника свечано je отворено Међународно такмичење јединица војне полиције – „Чувар реда“.

фото: инфоКВпрес

Oвом приликом, уз представљање земаља учесница и њихових такмичара, публика је у центру града била у прилици да ужива у наступима Уметничког ансамбла Министарства одбране Србије „Станислав Бинички“ и ансамбла „Краснаја звезда“ из Русије.

фото: инфоКВпрес

До 3. септембра на стрелишту у Жичи и на полигону „Берановац“ своје вештине демонстрираће екипе из Русије, Казахстана, Ирана, Катара, Кипра и Србије. Такмичење почиње у понедељак појединачним гађањем, а потом се дан касније наставља екипним надметањем у „Гађању патроле војне полиције“. На полигону Берановац учесници ће се 1. септембра огледати на „Патролној стази“ која комбинује вештине и процедуре војних полицајаца. Најзахтевнија је дисциплина „Трка хероја“, заказана за 3. септембар, током које ће такмичари морати да савладају укупно 30 препрека на шумској стази дугачкој 12 километара.