фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Уз пригодан програм данас је у новој хали спортова у Краљеву отворен први Сајам туризма, лова и риболова и спортске опреме под називом – СОРТИЛ.

На двадесетак штандова своју понуду представили су туристички посленици из Краљева и околних градова и општина, етно домаћинства, агенције и аква паркови. Уз градоначелника Краљева др Предрага Терзића, свечаном отварању присуствовао је и Мирослав Кнежевић, државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– Овај сајам је одлична прилика да се Краљево и околина на најбољи начин представе на туристичком тржишту. Стратегијом развоја туризма до 2025. године краљевачки крај је препознат као једана од приоритетних туристичких дестинација. Град на Ибру са својом околином има много тога да понуди, од културно историјских знаменитости до бројних атрактивних природних локација – рекао је Кнежевић, додајући да је ресорно Министарство од 2015. до 2017. године издвојило 14 милиона динара за уређење пешачких стаза ка оближњој тврђави Маглич, као и 6 милиона за разне културне и спортске догађаје у Краљеву.