Драган БАБИЋ - фото: инфоКВпрес
Драган БАБИЋ – фото: инфоКВпрес

Трочлана делегација представника Одсека за послове цивилне заштите и Професионалне територијално ватрогасно-спасилачке јединице Бања Луке борави у посети својим колегама из Одсека цивилне заштите у Краљеву.

Уз драгоцену размену искустава и разговоре о јачању отпорности локалне заједнице на катастрофе, главни циљ ове посете је успостављање дугорочне сарадње која ће допринети бољем разумевању ризика, као и организацији система цивилне заштите. 

Искуства Краљевчана и Бањалучана, по речима гостију из главног града Републике Српске, када је реч о елементарним катастрофама и организацији система цивилне заштите, али и удруживању локалних самоуправа, требало би да послуже у даљем димензионирању система смањења ризика, и у Србији и у региону.

Здравко МАКСИМОВИЋ - фото: инфоКВпрес
Здравко МАКСИМОВИЋ – фото: инфоКВпрес

– И наши домаћини и ми имамо искуства и са земљотресима и са великим поплавама. Желимо да сарадњом дођемо до унапређења цивилне заштите, а тако и до смањења ризика. Краљевчани су доста урадили на умрежaвању са осталим општинама и градовима у сливу Западне Мораве, док смо ми више учинили на опремању и побољшању инфраструктуре  – каже Драган Бабић, шеф Одсека цивилне заштите града Бања Луке.

Током боравка у Краљеву, како је најављено, делегација из Бања Луке ће уз посету просторијама Одељења за послове цивилне заштите у Градској управи посетити и овдашњу Предшколску установу.