фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

После више од једне деценије од завршетка реконструкције и након бројних имовинско-правних перипетија, коначно су осветљени такозвани Камиџорски мост преко Западне Мораве и оближња, веома прометна раскрсница на улазу у Краљево из правца Крагујевца.

Комплетну расвету Камиџорског моста који практично спаја краљвачки са гружанским крајем, део регионалне саобраћајнице испред и иза ове ћуприје, као и раскрснице на којој се рачвају путеви према Крагујевцу и Краљеву са обилазницом око града на Ибру, средствима из републичког буџета поставило је предузеће „Путеви Србије“.

– Расвета је постављена још прошле године, али се чекало да се реше одређени имовинско-правни односи за изградњу неопходне трафо-станице која овај систем напаја електричном енергијом. Недавно је све завршено и мост и раскрсница су коначно осветљени – каже Александар Несторовић, директор ЈП за уређивање грађевинског земљишта у Краљеву.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Осветљење на камиџорској петљи посебно је обрадовало возаче који овом саобраћајницом свакодневно пролазе и по неколико пута.

– Живим у Краљеву, али сам пуних девет година запослен у Крагујевцу. Свакодневно путујем аутомобилом и ова раскрсница и мост у том периоду никада нису били осветљени. Све је подсећало на огромну црну рупу – каже један од возача. – Сада је потпуно друга прича. Ето, када нас у 21. веку и овакве ствари обрадују, а требало би да буду уобичајене и да се подразумевају.