Значка_Полиције_Србије

Због сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, полиција је ухапсила В.К.(39) из Краљева, радника Јавног предузећа “ЕПС”, док ће против педесетједногодишњег мушкарца поднети кривичну пријаву због сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у помагању.

Сумња се, наиме, да су В.К. као референт у Техничком центру Краљево JП “ЕПС” и његов педесетједногодишњи саучесник, од новембра 2018. до септембра прошле године дошли у посед девет картица за сипање горива, власништвo “ЕПС“. 

Они су потом, како се сумња, на бензинским станицама, користећи картице, сипали укупно 21.136 литара горива за личне потребе и за потребе трећих лица. На овај начин осумњичени су оштетили Јавно предузеће „ЕПС“ Србија за 3.362.304 динара, за који износ су себи прибавили противправну имовинску корист.

Ово хапшење реализовано је захваљујући припадницима Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву и Сектором унутрашње контроле Јавног предузећа „ЕПС“ Србија, а осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву на саслушање.