ПРИПАДНИЦИ КРАЉЕВАЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ УХАПСИЛИ СУ ДЕВЕТ ОСОБА ОСУМЊИЧЕНИХ ДА СУ ОДШТЕТИЛИ БУЏЕТ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ВИШЕ ОД 14 МИЛИОНА ДИНАРА.

Полиција је ухапсила – А. К.(48) и М. Ф.(35) из Шапца, Д. Ж. (42) из Смедерева, Ј. Р.(42), Н. Р. (46), М. А. (53) и М. Р. (48) из Београда, У. Ј.(36) из Алибунара и А. Б.(23) из Руме због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности. 

Сумња се да су они, као власници пољопривредних газдинстава,  са лажном документацијом, конкурисали на јавном позиву како би остварили право на подстицај за набавку нове пољопривредне механизације и опреме које је расписало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Они се сумњиче да су овом Министарству доставили лажне рачуне, као и налоге о уплати о наводно извршеном плаћању за набавку машина и опреме.

На основу ове лажне документације они су, како се сумња, стекли право да остваре подстиције, на основу чега им је уплаћен новац. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Првом основном тужилаштву у Београду.