фото: РТС
фото: РТС

БЕБА КОЈА ЈЕ ЈУЧЕ ОСТАВЉЕНА У ТАКСИ ВОЗИЛУ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ СМЕШТЕНА ЈЕ НА ОДЕЉЕЊУ НЕОНАТОЛОГИЈЕ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ „СТУДЕНИЦА“ 

Жена која је, како незванично сазнајемо родом из Смедерева, на привременом раду у иностранству и мајка чак седморо деце, оставила је јуче, око 15 сати, женску бебу стару само неколико дана у таксију којим се из Трстеника довезла у Врњачку Бању.

Жена је у такси фирме „Белими“ из Трстеника, наиме, ушла са двоје деце и корпом, и након завршене вожње у Врњачкој Бањи изашла са децом из аутомобила замоливши таксисту да јој причува корпу док се не врати.

Пошто је време пролазило, а жена се није појављивала, таксиста је отворио корпу и у њој угледао бебу. Схвативши да се бебина мајка неће вратити, прибрани таксиста је бебу одвезао у болницу у Врњачкој Бањи, одакле је, потом, транспортована у краљевачку Општу болницу „Студеница“ где је примљена већ у 16 сати.

фото: РТС
фото: РТС

Како сазнајемо на Одељењу неонатологије у краљевачкој болници, старост бебе је процењена на два-три дана, тешка је 2,8 килограма и доброг је општег здравственог стања.

– Урађене су све неопходне лабораторијске, биохемијске и бактериолошке анализе. Девојчица узима оброке, успоставила је све виталне функције, здрава је и надамо се да ће тако и остати – каже др Сунчица Бабић из Опште болнице „Студеница“.

Према незваничним информацијама, врњачка полиција је жену која је оставила бебу у таксију пронашла у среду око 18 сати и случај је предат надлежном тужилаштву и центру за социјални рад.