Gusenicar-za-invalidska-kolica-001

Захваљујући донацији компаније „Телеком“, Народни музеј у Краљеву недавно је набавио такозваног гусеничара за инвалидска колица којим ће се тешко покретним и особама са инвалидитетом олакшати приступ музејским поставкама на спрату ове установе.

– На овај начин особе са инвалидитетом, под истим условима и без разллике као и покретне особе, моћи ће да уживају у свим музејским  садржајима, а да се не осећају дискриминисано или мање важно – каже Марија Жарчанин Станишић, в.д директора Народног музеја изражавајући захвалност „Телекому“ који је препознао значај реализације овог пројекта.

У краљевачком Народном музеју особама са инвалидитетом до сада су праклтично били доступни само догађаји, концерти, поставке и изложбе у приземљу, а сада ће, по речима  Ранка Вуковића, председника Уније организација особа са инвалидитетом, бити у равноправном положају са својим суграђанима.

– Надамо се да ће ово бити подстрек да и друге установе у нашем граду постану доступније особама са инвалидитетом. Као што наш слоган каже „Краљево без баријера“ очекујемо да се тешко покретним и особама са инвалидитетом и у другим градским установама омогући несметан приступ културним, спортским и другим догађајима – нагласио је Вуковић.