ОДРОН#ОПАСНОСТ#ВОЗАЧИ3МАГИСТРАЛА#КРАЉЕВО#РАШКА

ПАДАВИНЕ И НИСКЕ ТЕМПАРАТУРЕ У ОВОМ ПЕРИОДУ УСЛОВЉАВАЈУ ПОЈАВУ ОДРОНА КОЈИ ПРЕДСТАВЉА ОПАСНОСТ НА ВОЗАЧЕ НА ПОЈЕДИНИМ ДЕОНИЦАМА МАГИСТРАЛНОГ ПУТА КРАЉЕВО – РАШКА. ПРИПАДНИЦИ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ И ПУТАРИ САВЕТУЈУ ВОЗАЧЕ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ САОБРАЋАЈНЕ СИГНАЛИЗАЦИЈЕ И ДА ВОЖЊУ ПРИЛАГОДЕ УСЛОВИМА НА ПУТУ

Због најављених обилнијих падавина и ниских температура током ноћи, на Ибарској магистрали, на веома прометном путном правцу Краљево-Рашка кроз клисуру Ибра, могуће су чешће појаве одрона камена и земље.

Зато припадници саобраћајне полиције овдашње ПУ, као и запослени у краљевачкој секцији предузећа АД „Нови Пазар пут“, у чијој је надлежности одржавање Ибарске магистрале од Краљева до Рашке, апелују на возаче да буду опрезни, нарочито ноћу, да поштују саобраћајну сигнализацију и брзину прилагоде условима на путу.

ОДРОН#ОПАСНОСТ#ВОЗАЧИ3МАГИСТРАЛА#КРАЉЕВО#РАШКА

– Мањи одрони се појављују на неуређеним косинама кроз Ибарску клисуру које нису заштићене мрежама и утврдама, као и на деоницама пута где због реконструкције и проширења коловозних трака још није дошло до слегања тла. До сада се није десило ништа алармантно што би прекинуло саобраћајну комуникацију, али возачима саветујемо опрезну вожњу јер услед падавина и мраза може доћи и до одрона и до поледице – каже Радоица Кочовић, начелник Одељења за ванредне ситуације Рашког округа.

Путари из АД „Нови Пазар пут“ такође поручују учесницима у саобраћају да кроз ибарску клисуру – код Богутовца, Маглича, Бресника, Добрих страна и Полумира посебно буду опрезни ноћу и у условима слабије видљивости.

ОДРОН#ОПАСНОСТ#ВОЗАЧИ3МАГИСТРАЛА#КРАЉЕВО#РАШКА

– У претеклом периоду смо кроз Ибарску клисуру поставили чак 33.250 квадратних метара заштитне мреже, 250 кубика камених зидова и упозоравајућу сигнализацију, али опасност од одрона и даље постоји – наглашава Нермин Љајић, руководилац Радне јединице одржавања у АД „Нови-пазар пут“. – Наше мобилне екипе дежурају 24 сата и интервенишу где је то потребно како би се саобраћај несметано одвијао. Осим пунктова у Краљеву и Рашки имамо пункт са дежурном екипом и у варошици Ушће уз ангажовање комплетне механизације.

Све фотографије објављене у овом тексту власништво су infoKVpress-logoinfoKVpress-a.