фото: инфоКВпрерсс
фото: инфоКВпрерсс

ПОЈАВА ОДРОНА НА ИБАРСКОЈ МАГИСТРАЛИ НА ДЕОНИЦИ ОД КРАЉЕВА ДО РАШКЕ ЈЕ СВАКОДНЕВНА. НАДЛЕЖНИ УПУЋУЈУ АПЕЛ ВОЗАЧИМА ДА ПРИЛАГОДЕ БРЗИНУ УСЛОВИМА ПУТА, ДА БУДУ ОПРЕЗНИ, А НАРОЧИТО У УСЛОВИМА СМАЊЕНЕ ВИДЉИВОСТИ И НОЋУ

Због топљења снега на оближњинм планинама и повремених пљускова који изазивају ерозију земљишта, ових дана све су чешће појаве одрона камења и земље на Ибарској магистрали, на веома прометном путном правцу Краљево-Рашка кроз клисуру Ибра.

Тако се у суботу увече у месту Добре стране на коловоз обрушиле две велике стене које су изазвале саобраћајни удес два аутомобила у којем, срећом, нико није настрадао, али је пет особа задобило лакше повреде.

Припадници саобраћајне полиције и запослени у краљевачкој секцији предузећа „Нови Пазар пут“, у чијој је надлежности одржавање Ибарске магистрале од Краљева до Рашке, апелују на возаче да буду опрезни, да поштују саобраћајну сигнализацију и да брзину прилагоде условима на путу.

фото: инфоКВпрерсс
фото: инфоКВпрерсс

– Наше људство и механизација увек су у приправности, редовно обилазимо кризне тачке на овом делу магистрале. Постављене су заштитне подзиде и мреже, али смо немоћни када са високих, неприступачних камених литица крену велике камене громаде – саопштавају из предузећа „Нови Пазар пут“.

Максималан опрез посебно се препоручује код Богутовца, Пивнице, Маглича, Бресника, Добрих страна, Полумира, и на деоници Ушће – Биљановац, где има има честих одрона, а посебно је опасно ноћу као и у условима слабије видљивости.