ОПРЕЗ кроз Ибарску клисуру - фото: инфоКВпресс
ОПРЕЗ кроз Ибарску клисуру – фото: инфоКВпресс

Због топљења снега на оближњинм планинама и повремених пљускова који изазивају ерозију, ових дана све су чешће појаве одрона камена и земље на Ибарској магистрали, на путном правцу Краљево-Рашка кроз клисуру Ибра.

Тако се у уторак увече у месту Пивнице у Ибарској клисури, између Богутовца и Маглича, на обе коловозне траке обрушило неколико десетина кубика земље, камења, дрвећа и грања. Том приликом, срећом нико није повређен, али је саобраћај на овој веома прометној деоници био у вишестаном прекиду.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Због опасности од одрона, припадници Одељења за ванредне ситуације Рашког округа, саобраћајне полиције и запослени у краљевачкој секцији предузећа АД „Нови Пазар пут“ из Новог Пазара, у чијој је надлежности одржавање Ибарске магистрале од Краљева до Рашке, апелују на возаче да буду опрезни, нарочито ноћу, да поштују саобраћајну сигнализацију и да брзину прилагоде условима на путу.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– Кроз ибарску клисуру, код Богутовца, Маглича, Бресника, Добрих страна и Полумира има честих одрона, а посебно је опасно ноћу и у условима слабије видљивости зато возачима препоручујемо максималан опрез – поручују путари из АД „Нови Пазар пут“.