У организацији клуба „Олдтајмер“ из Врњачке Бање овог викенда одржан је традиционални, 15. по реду Међународни рели старих аутомобила, популарних олдтајмера.

фото: инфоКВпрес

По речима организатора, дефиле олдтајмера започео је у Врњачкој Бањи, потом се преселио у оближње Вранеше, а завршио својеврсном носталгичном изложбом на Тргу српских ратника у Краљева.

фото: инфоКВпрес

– У Краљево је пристигло педестак олдтајмера из свих крајева Србије, а има по неки и из бивших југословенских република. Ово је наше традиционално дружење, скуп ентузијаста и заљубљеника. Где год да одемо лепо смо примљени, а надам се да ће и ова изложба у Краљеву такође постати традиционална – каже Горан Барлов из врњачког „Олдтајмера“.

фото: инфоКВпрес

Упркос тропској температури и јаком сунцу, паркирани олдтајмери на централном градском тргу изазвали су велику пажњу Краљевчана, нарочито заљубљеника у аутомобиле, бројних радозналаца, као и оних млађих који су желели да се фотографишу поред брижно очуваних четвороточкаша, понајвише „мерцедеса“, „спачека“, „опела“ и „ситроена“ из прве половине и средине прошлог века, неизбежних и бројних „фијата 750“ – популарних „фића“ домаће прозводње, „заставе 101“, „тристаћа“… Пажњу су привукли и „сааб“, спортски купе „фијат 850“, сјајно очувани „форд конзул“ и „пежо 504“…

– Увек сам желео да имам олдтајмера, неког „форда“ или „остина“ али је то веома скупо. Зато ми је посебно драго када на улици видим или током вожње сретнем аутомобил из давно прошлих, али срећнијих и безбрижнијих времена – сетно каже један старији Краљевчанин разгледајући „волво амазон“ из шездесетих година.

Учеснике овог несвакидашњег релија поздравио је и градоначелник Краљева др Предраг Терзић уручивши им пехаре, медаље и захвалнице.