АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: infoKVpress
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: infoKVpress

АГЕНЦИЈА ЗА ЛИЦЕНЦИРАЊЕ СТЕЧАЈНИХ УПРАВНИКА ОГЛАСИЛА ЈЕ ПРОДАЈУ КОМПЛЕТНЕ ИМОВЕНЕ ИНДУСТРИЈЕ ВАТРОСТАЛНОГ МАТЕРИЈАЛА И ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИХ ПРОИЗВОДА „МАГНОХРОМ“ ПО ПОЧЕТНОЈ ЦЕНИ ОД 275 МИЛИОНА ДИНАРА

Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је продају стечајног дужника, краљевачког предузећа Магнохром, као правног лица методом јавног надметања. Такође, оглашена је и продаја имовине Фабрике електротермичких производа (ФЕТП) и Фабрике СВО-ТВО (смолом и тером везаних опека и маса) у Краљеву.

Најважнију имовину Магнохрома као правног лица чине пословни комплекс Фабрике ватросталних материјала у Краљеву, рудници Шумадија и Магнезит са погонима експлоатације и сепарације руде ватросталних материјала на више локација, целокупна опрема Фабрике ватросталних материјала и експлоатациона права на пољима рудника Шумадија и Магнезит, као и земљиште у својини стечајног дужника на подручју Краљева, Чачка, Чајетине и Горњег Милановца. Почетна цена износи нешто мање од 275 милиона динара.

фото: infoKVpress
фото: infoKVpress

На продају је и покретна и непокретна имовина Фабрике електротермичких производа (ФЕТП) у Краљеву, која обухвата производне и помоћне зграде, зграду продавнице и неколико трафостаница, као и целокупну опрему. Почетна цена је 89.041.918,50 динара.

Трећу целину представља Фабрика СВО-ТВО (смолом и тером везаних опека и маса), такође у Краљеву, а на продају су производна и помоћне зграде, трафостаница и опрема. Почетна цена ове целине је 12.422.367,50 динара.

Поједини медији су почетком маја 2017. године најављивали да је финска компанија Афарак, која је закупила погон за производњу синтер магнезита, заинтересована и за куповину Фабрике ватросталних материјала, а како еКапија незванично сазнаје, писма заинтересованости пре оглашавања продаје стигла су од две компаније – једне домаће и једне иностране.

фото: infoKVpress
фото: infoKVpress

Рок за откуп продајне документације је 14. март, а јавно надметање заказано је за 21. март 2018. године, у просторијама Агенције за лиценцирање стечајних управника у Београду.

Подсетимо, стечај над Магнохромом отворен је 16. септембра 2016. године, а један од разлога за отварање поступка била је презадуженост предузећа.

ЕКапија